Voor starters kan de woningmarkt een flinke uitdaging zijn. Maar het nieuwe jaar ziet er veelbelovend uit voor deze jonge kopers. Dat vertelt Leo Pelsers Wooncheckpunt Makelaars Parkstad (Heerlen, Landgraaf, Brunssum, Kerkrade Beekdalen, Sittard e.o.): “Het begin van 2021 is echt hét moment voor de starter”. Ga jij ook een huis kopen in Parkstad het aankomende jaar? Wooncheckpunt Makelaars geeft graag advies en  uitleg over de markt.

Hoewel dit jaar en het volgende ongetwijfeld nog verrassingen voor ons in petto hebben, weet Leo Pelsers  een ding zeker: in het begin van 2021 kun je het beste als starter nog een huis kopen.

Dat heeft met name te maken met de overdrachtsbelasting. Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper.

Meer kansen

Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. “Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven. Dat betekent dat investeerders mogelijk rond die tijd even uit beeld zijn”, legt Edwin uit. “Een huis is vanaf 1 januari namelijk een minder interessante investering voor hen.”

Dat er minder investeerders op zoek zijn, betekent dat er meer ruimte komt op de woningmarkt voor onder andere starters. “In grote steden ging soms wel 40 procent van de woningen naar beleggers. Van die woningen zal er de komende tijd veel meer beschikbaar zijn voor starters.” Leo Pelsers licht toe dat dit niet direct invloed heeft op de vraagprijzen, maar wel de concurrentie op een bepaalde woning.

Corona en bezichtigen: zo werkt het

Het was even behelpen het afgelopen jaar, ook voor ons als makelaars. Gelukkig is de sector niet geraakt, maar er is natuurlijk wel één en ander aangepast. “Bij Wooncheckpunt Makelaars vinden wij dat je altijd de woning moet kunnen bezichtigen en we ondersteuen dat ook.

We zetten ramen en deuren open, houden afstand, reinigen oppervlakken en ontsmetten handen zoveel mogelijk en dragen een mondkapje. Wij vragen je een mondkapje te dragen en met slechts 2 gezonde personen te komen bezichtigen.

Zekerheden zijn belangrijk bij de financiering

Om een hypotheek te krijgen, heb je zekerheden nodig. Door de coronacrisis hebben met name ZZP-ers en kleine ondernemers meer moeite gehad met het krijgen van een financiering. “Dat hoort bij de onzekerheid van dit coronatijdperk. Een bank wil toch weten waar je geld over tien jaar vandaan komt. Heb je dan nog wel genoeg werk?” Daardoor werden geldverstrekkers afgelopen periode strenger.

Volgens Leo Pelsers  lijkt dat nu weer recht te trekken. “Enkele geldverstrekkers houden tegenwoordig rekening met de huur die je betaalt. Heb je bijvoorbeeld een huurhuis van 1200 euro in de maand? Dan kan dit als onderbouwing dienen dat je ook een hypotheek kunt betalen. Dat is wel slechts één van de zekerheden waar een geldverstrekker eventueel rekening mee houdt. Bovendien doen niet alle verstrekkers dat.”

Een vast contract voor langere periode is nog altijd de beste zekerheid. Bij Wooncheckpunt Makelaars kunnen ze jou als starter en koper altijd doorverwijzen naar een goede hypotheekadviseur in Landgraaf of Heerlen. Wooncheckpunt Makelaars Landgraaf is geheel onafhankelijk en heeft geen belang in de verstrekking van de hypotheek, maar kan je wel de beste adviseur aanwijzen.

Huis kopen of verkopen? 

Uw prachtige huis was nog nooit zo in trek als nu. Maak gebruik van onze gratis waardebepaling of verkoopadvies. Wij verkopen uw huis snel en voor een goede prijs. Wooncheckpunt verkoopt uw instapklare woning vaak voor 75% binnen 1 maand. 

Wat een aankoopmakelaar voor je kan doen

Een huis kopen kan ook zonder de hulp van een aankoopmakelaar. Echter is het aan te raden om hulp te krijgen, zeker als je voor het eerst een huis koopt. “Je kunt je al snel laten meeslepen en de hoeveelheid aan informatie is overweldigend. Een makelaar heeft een bepaalde doortastendheid en weet je met beide benen op de grond te houden. Weet je bijvoorbeeld wel écht wat je wil? En is dat huis dat je op het oog hebt die prijs écht waard? Als makelaar ben je objectief en zorg je ervoor dat iemand ook over een paar jaar nog blij is met die aankoop.”

Wooncheckpunt  Makelaars werkt op basis van no cure, no pay. Bovendien zijn we flexibel. “Een jong werkend stel kan niet zomaar dagen vrij nemen voor bezichtigingen. Daarom zijn wij ook op zaterdag beschikbaar voor onze klanten. We beperken ons bovendien tot een bepaald aantal zoekers per bezichtiging zodat we echt de aandacht voor je hebben.”

Daarnaast kent een makelaar natuurlijk de markt én de mensen. “Zo helpen we jou misschien wel je droomhuis te vinden nog voor het op de markt komt, en zorgen we er ook nog voor dat je niet teveel betaalt.” Ook je droomhuis vinden in 2021? 

Persoonlijk PLUS Service PLUS Voordelig PLUS Duidelijk & Helder PLUS Verkoop & Aankoop PLUS Betrouwbaar = Wooncheckpunt Makelaars Maak een afspraak 045-5330487. BEL NU!!!!